Hannu Jehkonen

Lieksa pohjoisen ja Kuhmon alueen puukauppavastaava

Hannu Jehkoselle Suomen metsät ovat olleet lähellä sydäntä aina – eikä ihme. Miehen isoisä työskenteli Karjalassa Suojärvellä aikoinaan mittamiehenä ja isä toimi Metsähallituksessa metsäteknikkona. Siten mies on metsäalan ammattilainen jo kolmannessa polvessa. Rakkaus metsäalaan kulkee suvussa vahvana, sillä myös Jehkosen kaksi poikaa ovat löytäneet tiensä puunjalostuksen pariin – jälkeläiset ovat kesätöissä tällä hetkellä Binderholzin sahalla Nurmeksessa.

Vuonna -74 puutavaroiden merkkaus- ja kylvötöistä uransa aloittanut Jehkonen on ehtinyt tehdä vaikuttavan työtaipaleen metsätalousalalla ennen Binderholzille siirtymistään. Lisäksi mies on opiskellut niin Valtimolla kuin Pieksämäelläkin. Vanhemmalla iällä Jehkonen luki itsensä maa- ja metsätieteiden maisteriksi, jonka jälkeen hän työskenteli Metsäntutkimuslaitoksella tutkimustöissä. Jehkonen ehti pyörittää myös omaa yritystään 14 vuotta, jonka jälkeen hän siirtyi töihin Harvestialle.

Aktiivinen mies viihtyy luonnon helmassa myös vapaalla. Varsinkin uistelu ja veneily Pielisellä ovat miehen ”henkireikiä”. Metsäasioiden lisäksi mieheltä kannattaa kysyä neuvoa sienestys- ja raviurheiluasioissa – onpa Jehkonen omistanut omia ravihevosiakin.

Uusiin kasvoihin tutustuminen ja ihmisläheinen työ ovat Jehkosen mielestä hankintaesimiehen työn parhaimpia puolia. Onpa metsäkauppojen myötä syntynyt uusia ystävyyssuhteitakin. Mies kokee tärkeäksi myös oman tietotaitonsa siirtämisen tuleville sukupolville. Jehkonen onkin toiminut metsäharjoittelijoiden ohjaajana jo useina vuosina ja on siten tottunut perehdyttämään puukauppa-asioihin niin vanhoja kuin nuoriakin.

Yhteystiedot:

Puh. 040 584 1695
hannu.jehkonen@binderholz.com

Kauppatori 3, 75500 Nurmes