Toiminta Suomessa

Binderholz Nordic Oy

Yli 60 vuotta sitten Binderholz-perheyhtiö oli vielä pieni sahalaitos, mutta tänä päivänä yhtiö on yksi alan johtavista eurooppalaisista toimijoista. Nimekkääksi puunjalostuskonserniksi kasvanut itävaltalainen perheyhtiö on laajentanut toimintaansa Itävallasta Saksaan, ja vuonna 2016 yhtiö aloitti puunjalostustoiminnan myös Suomessa.

Ostaessaan Vapo Oy:ltä Vapo Timber Oy:n koko osakekannan ja yrityksen Lieksassa ja Nurmeksessa sijaitsevat sahat tammikuun alussa 2016, Binderholz laajensi sahojensa puunkäytön 1,8 miljoonasta 2,7 miljoonaan kiintokuutiometriin vuodessa.

Lähialueen hyvälaatuiset kuusi- ja mäntyraaka-aineet, sahojen hyvä tekninen varustelu ja riittävät laajennusmahdollisuudet tulevia investointeja varten olivat sahojen ostoon johtaneista syistä kaikkein merkittävimmät.

hq-day

Luotettavaa laatua, arvokasta ammattitaitoa

Huipputeknologia, innovaatiot, ensiluokkaiset raaka-aineet ja korkealaatuiset lopputuotteet ovat olleet Binderholzin menestyksen salaisuus. Myös aktiivinen ja asiantunteva asiakaspalvelu, kattava tuotevalikoima ja hinnoittelun markkinavastaavuus sekä Binderholzin laadunhallinta ovat myös olleet merkittäviä tekijöitä yhtiön maineen polulla.

Yhtiöllä on 12 toimipaikkaa: viisi Itävallassa – Fügen, Jenbach, St. Georgen, Hallein ja Unternberg – viisi Saksassa – Kösching, Burgbernheim, Oberrot, Baruth ja Wolfegg – ja kaksi Suomessa – Lieksa ja Nurmes – joissa työskentelee noin 2 530 työntekijää.

Binderholz-konsernin tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä puurakentaminen tulee suurella todennäköisyydellä olemaan tulevaisuudessa entistä suositumpaa; kestävät ja ekologiset rakennusratkaisut kiinnostavat rakentajia entistä enemmän. Myös rakennusmateriaalien luonnonmukaisuus tuntuu olevan kuluttajille yhä vain tärkeämpää. Tähän tarpeeseen myös Binderholz pyrkii vastaamaan – nyt ja tulevaisuudessa.